Základná škola s materskou školou Bukovce 80

 

Navigácia

Stará kronika školy

  • Aktívne športovanie a životný štýl Jána Murdzika

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktívne športovanie a životný štýl Jána Murdzika .

          Účasť na našom projekte prijal stále aktívny športovec z našej obce, Ján Murdzik, ktorý nám porozprával o svojej celoživotnej ceste spojenej s biatlonom a behom. V úvode stretnutia sme si pozreli o ňom video, v ktorom sa žiaci dozvedeli o jeho športových úspechoch a zároveň, že je bývalý policajt. Pútavo nám porozprával o tom, čo je to biatlon, čo ho na ňom baví a aký je rozdiel medzi letným a zimným biatlonom. Zaujalo nás, že len pred mesiacom behal vo Švédsku 90 km.

         Žiaci mali možnosť vyskúšať si ohybnosť lyží, pričom zistili, že cestné kolieskové lyže nemajú brzdy. Na školskom dvore, za prísnych bezpečnostných podmienok, si vyskúšali aj streľbu z malokalibrovej zbrane. Presvedčili sa, že strieľanie v stoji je náročné. Vďaka osobnosti z našej obce sa žiaci dozvedeli, že športovci pracujú nielen telom, ale hlavne hlavou a dodržiavajú zdravý spôsob života. Z pána Murdzika vyžarovala pokora a rešpekt. Tešíme sa, že v našej obci máme takého človeka, ktorý nás motivuje k pohybu. Za podnetné rozprávanie zo srdca ďakujeme a želáme mu veľa zdravia a ďalších úspechov. Spolupráca sa nám vydarila!

  • Deň Zeme

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

    Deň Zeme je každoročná akcia, ktorá sa koná 22. apríla a ktorej cieľom je podporiť ochranu životného prostredia. Zahŕňa širokú škálu akcií, ktoré sme s deťmi zrealizovali, a tým dali najavo, ako si našu Zem vážime.

  • Projekt V4 Gen Mini - Grant

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt V4 Gen Mini - Grant.

             V apríli 2024 sme začali druhú časť nášho slovensko-poľského projektu s názvom: Prekonaj sa, vyhráš lepšiu budúcnosť, ktorý realizujeme vďaka Vyšehradskému fondu. Vo vybranej oblasti Zdravie a aktívny životný štýl  sme sa  venovali športovým a iným aktivitám, ktoré boli zamerané na osobnú pohodu, fyzické a duševné zdravie.

         Na pôde našej školy riaditeľka Ingrid Cichá srdečne privítala poľských kamarátov a ich pedagógov Dianu El Jaoudi,  Moniku Zeliensku a riaditeľa školy Lubno  Romana Mryczka. Stretnutie začalo chutnými, bufetovými raňajkami, pri ktorých sme diskutovali s občanom Bukoviec, Jánom Murdzikom, o jeho aktívnom športovaní a životnom štýle. Nasledovala prehliadka základnej a materskej školy. Veľmi sa im páčila izba starých materí. Pre poľských kamarátov sme si vo vestibule školy pripravili postery o ich krajine a známych osobnostiach. Pri ich realizácii sa naši žiaci veľa nového dozvedeli o susednej krajine. Nechýbal slávnostný program v podaní žiakov školy, ktorí  prezentovali náš folklór. Bola to pestrá kombinácia spevu a  tanca.

           Nezabudnuteľný zážitok a príjemná bodka za prvým dňom bol hokejový zápas v Steel aréne v Košiciach, v ktorom hokejisti HC Košice zvíťazili v semifinálovom zápase nad HK Spišská Nová Ves. Bol to pre nás mimoriadny večer neuveriteľnej atmosféry, ktorú vytvorili fankluby oboch tímov. Hokejová atmosféra pohltila aj nás všetkých. Sme vďační, že sme to mohli zažiť.

  • Grafický návrh obálky žiackej knižky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Grafický návrh obálky žiackej knižky.

    Vo výtvarnej súťaži "Grafický návrh obálky žiackej knižky" vynikli práce žiakov Alojz Mucha, Nela Šlepecká a Sofia Šlepecká.

  • Rozprávkový Stropkov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozprávkový Stropkov.

    "Rozprávkový Stropkov" sa niesol piatkovým dopoludním u našich škôlkarov aj žiakov 1. stupňa., ktorí sa zúčastnili krajskej prehliadky  detskej dramatickej tvorivosti "Zlatá priadka". Potom sme navštívili múzeum v kaštieli mesta Stropkov, kde nám ochotné sprievodkyne ukázali výstavu kraslíc, historických náboženských predmetov, výstavu bábik, telefonických prístrojov a ako bonus sme si zaspievali a vypočuli rozprávku v podaní bývalej učiteľky. Nakoniec sme si pochutnali na sladkej zmrzline 😊🌹🍦🩵❤️

  • Zápis prvákov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis prvákov.

    Ahojte!

    Som budúci prvák a bol som sa s mojimi rodičmi zapísať do prvého ročníka. Bolo tam super. Privítala nás pani riaditeľka a milé učiteľky. V triede na nás čakalo viacero prekvapení v podobe zaujímavej rozprávky o káčerovi, ktorý prekonal obavy z prvého plávania. Starší žiaci pesničkami a básničkami spríjemnili atmosféru zápisu. Aj sme si spoločne zatancovali. Každému sa ušiel balíček s darčekom. Vyskúšali sme si zahrať pexeso na interaktívnej tabuli, skákali škôlku a hádzali veľkou kockou. Prioritou školy je to, aby sa žiaci pri vzdelávaní cítili príjemne, boli spokojní a do školy chodili s úsmevom.  V závere nám pani riaditeľka odovdala certifikáty budúceho prváčika a našim rodičom poďakovala za prejavenú dôveru.

  • Etické a hodnotové správanie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Etické a hodnotové správanie.

  • Biblia očami detí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Biblia očami detí.

    Do výtvarnej súťaže   "Biblia očami detí" postúpili výtvarné práce žiakov: Soňa Ovsaníková, Mathias Bujdoš, Aneta Kaščáková, Tadeáš Kuriplach, Nela Šlepecká, Eva Harvilková, Michal Palej a Slavomíra Palejová. Ďakujeme veľmi pekne za spoluprácu d. o. Miroslavovi.

  • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín.

    Okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín prinieslo 1. miesto a postup na krajské kolo v prednese poézie v 2. kategórii žiačke Tímei Chomovej. Krásne 3. miesto v prednese prózy si vybojovala v 1. kategórii Zuzana Buráková. Žiačky Sofia Šlepecká, Nela Hančáková, Kamila Šaková a Henrieta Bučková  snaživo reprezentovali našu školu, za čo im boli udelené diplomy za účasť. Všetkým srdečne blahoželáme 🌹

  • Florbal dievčatá

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbal dievčatá.

    Krásny deň plný pohybu, radostí, odhodlania vydať zo seba to najlepšie. Florbal je kolektívna hra podobná hokeju. Hráči musia byť nielen rýchli, ale aj spolupracovať v kolektíve. Ťahať za jeden koniec a streliť súperovi čo najviac gólov. To sa dievčatám dnes podarilo. Ich úsilie nevyšlo nazmar a vybojovali si nádherné 2. miesto.

  • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo Hviezdoslavov Kubín.

    Do školského kola súťaže "Hviezdoslavov Kubín" sa zapojilo 16 žiakov na 1. stupni. V prednese prózy sa žiaci umiestnili takto:

    1. miesto Zuzana Buráková

    2. miesto Tadeáš Kuriplach 

    3. miesto Peter Galajda.

    V prednese poézie získali umiestnenie:

    1. miesto Sofia Šlepecká,

    2. miesto Aneta Kaščáková,

    3. miesto Tamara Blichová

    Všetci zúčastnení sú ocenení Diplomom za účasť. Srdečne blahoželáme 🌹

  • Pytagoriáda

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda.

    V školskom kole pytagoriády boli úspešní z 1. stupňa títo riešitelia A. Kaščáková 19 b, J. Patkaňová 17 b, T. Kuriplach 16 b, P. Galajda 16 b, M. Bučková 14 b. Z 2. stupňa M. Palej 18 b, T. Chomová 14 b, S. Palejová 13 b, H. Bučková 13 b, M. Džurban 11 b. Všetci postupujú na okresné kolo súťaže. Srdečne im blahoželáme 😊

  • Postup do celoštátneho kola

    Biologická olympiáda kat. C

    Je predmetová olympiáda, ktorú vyhlasuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky a je určená pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka. Našu školu v okresnom kole reprezentovali víťazi školského kola. V teoreticko – praktickej časti Slavomíra Palejová a Marek Džurban. V projektovej časti Henrieta Bučková s prácou: Poruchy príjmu potravy a Slavomíra Palejová s prácou: Invázne rastliny.

    Naši žiaci sa v konkurencii žiakov okresu Stropkov (a Svidník) umiestnili ako úspešní riešitelia. S. Palejová vo vedomostnej časti zvíťazila a v projektovej časti sa umiestnila na 2. mieste.

    Na krajskom kole v ABC CVČ v Prešove sa v silnej konkurencii umiestnila na 2. mieste a zabezpečila si tak postup do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční v Banskej Bystrici.

     

    Slávke srdečne blahoželáme a na celoštátnom kole prajeme veľa šťastia a úspechov.

     

    Obrázok, na ktorom je text, ošatenie, šaty, stena

Automaticky generovaný popis

  • Maľované vajíčko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Maľované vajíčko.

    Naši prváci a tretiaci radi zdravo súťažia. Tentokrát sa zapojili do tvorivej výtvarnej súťaže "Maľované vajíčko" organizovanej mestom Stropkov - odbor školstva a kultúry.

  • Zdravý pohyb máme radi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravý pohyb máme radi.

    Vrámci projektu " Viem, čo zjem" sa žiaci 1. a 3. ročníka zapojili do sútaže "Zdravý pohyb máme radi", kde Nelka a Sofia prezentujú a súťažia vrámci triedy za celú školu a môžeme tak vyhrať cvičebné pomôcky pre celú školu. Tak si držíme palce 🌹

  • Môj sen o záhrade

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Môj sen o záhrade.

    17. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže "Môj sen o záhrade", ktorú organizuje Slovenský zväz záhradkárov. Zapojili sa žiaci MŠ a ZŠ

  • Vynášanie Moreny

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny.

    V našej materskej škole sme sa rozlúčili so zimou jedným z najstarších slovanských zvykov - vynášaním  Moreny

  • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže - Chráňme lesnú zver

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie výtvarnej súťaže - Chráňme lesnú zver.

    Vo výtvarnej súťaži Chráňme lesnú zver si náš žiak  Adam Stupák vybojoval krásne prvé miesto. Víťazovi srdečne gratulujeme a zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

    22. marec - Svetový deň vody 

    Naši žiaci aj tento rok preukázali tvorivosť a vytvorili zaujímavé práce, vďaka ktorým sme si opäť uvedomili hodnotu a dôležitosť vody v prírode a v každodennom živote.

  • Môj sen lízatko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Môj sen lízatko.

    Medzinárodná výtvarná súťaž "Môj sen lízatko" 2024. Zapojilo sa 70 žiakov MŠ a ZŠ

strana: